Doorgaan naar inhoud
HOW TO: wall art in je interieur

HOW TO: wall art in je interieur

Wanddecoratie geeft de inrichting van je woning meteen een interessante boost. Je kan een kunstliefhebber zijn, maar wall art kopen voor in je eigen huis of appartement, is niet te vergelijken met een museum bezoeken. Hoe kan je leuke creaties aanschaffen, ook al ben je geen kunstkenner? En hoe kan je ervoor zorgen dat deze wall art ook nog eens in je interieur past?

 

Verschillende types wall art

In eerste instantie is het belangrijk om te bepalen wat je mooi vindt. Van moderne tot klassieke wanddecoratie, van minimalistische tot expressieve wall art. Om je interessegebied af te bakenen, kan je musea, veilingen en galerijen bezoeken en bekijken wat er in jouw woning zou kunnen passen. Je kan eveneens artiesten, beurzen en musea volgen op Instagram, Facebook of Pinterest.

 

Mix and match

Eén gouden regel: vergeet nooit het totaalplaatje met de rest van je interieur! Verder kan je zoveel combineren als je wilt. Muren met verschillende werken aan zijn gewoonweg prachtig. Maak een combinatie tussen grote en kleine stukken wanddecoratie, kleurrijk en zwart-wit, tot je een mooi geheel krijgt. Positioneer je kunstwerken eerst eens op de grond om te kijken of de compositie goed is. Het vergt tijd om zo’n kunstmuur helemaal perfect te maken. De kans bestaat dat je meermaals gaatjes zal moeten wegwerken en meermaals kunst zal aankopen omdat er toch nog iets mist. Neem hiervoor zeker je tijd! Je kan kunst ook afwisselen met foto’s om een persoonlijke touch te geven aan je wall. Zwart-wit foto’s zijn hiervoor ideaal. Ook foto’s van bekende fotografen kunnen een welgekomen afwisseling vormen.

 

Een wanddecoratie budget

Voor je kan wegdromen van een Picasso in je living, moet je je budget bepalen. Als je echte kunst in huis wilt halen, mag je dit niet te laag zetten. Een deftig werk kost snel wat geld.

Als beginner is het niet evident om dure kunstwerken aan te kopen. Je kan voor een lagere prijs werken van jonge artiesten vinden, of je kan posters kopen van kunstwerken. Daarnaast kan je ook zoeken naar kunstwerken met dezelfde look and feel als diegene van de grootmeesters. Dit blauwe kunstwerk van Furnified heeft bijvoorbeeld een hoog Yves Klein gehalte!

Ontdek hier alle prachtige Wall Art van Furnified en begin maar al met die brainstorm over de perfecte art wall in je interieur!

 

By Lien Egghe

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top