Doorgaan naar inhoud
Je lockdown interieur in een nieuw kleedje

Je lockdown interieur in een nieuw kleedje

De zomer is in het land, en zelfs al wil het weer misschien niet altijd even goed meewerken, niks is fijner dan vakantiesfeer naar je huis halen. En hoe kan je dat beter doen dan het tropische zuiden in huis te halen met exotische kamerplanten, palmprints op textiel en mediterrane, bohemien woonaccessoires? Wij laten je alvast zien met welke accessoires je jouw interieur in geen tijd omtovert tot een tropische oase van rust, waar je je echt op vakantie kan wanen.

 

Witte muren

Geen zomergevoel zonder witgekalkte muren. Kalkverf zorgt voor een stoer, niet te afgelijnd effect en creëert meer structuur en een verweerde look. De witte kleur zorgt op zijn beurt voor een frisse basis voor je accessoires.

Bron: loombrand.com

 

Natuurlijke materialen

Het ultieme vakantiegevoel boots je na met de typische bohemien Ibiza look. Combineer verschillende natuurlijke materialen met elkaar: van rotan en riet tot verweerd hout. De duurzame, verweerde materialen zorgen voor een authentieke maar warme look en geven je interieur meteen een vakantie-uitstraling. Voeg nog een tapijt toe – of beter nog, hang dit aan de muur – om je helemaal in vakantiestemming te brengen. Of zet schelpen en andere zelf verzamelde vakantiesouvenirs extra in de kijker.

Bron: furnified.com

 

Patronen en palmbomen

De zomer haal je in huis door gebruik te maken van felle kleuren en patronen in je woonaccessoires. Portugese tegels, zelliges, een etnisch motief op je tapijt of sierkussens,... Alles tegelijk combineren oogt misschien heel druk maar in de juiste ruimte kan dit net een eyecatcher worden. Combineer felle kleuren en patronen met warmere aardetinten, terracotta of diepblauw.

Bron: furnified.com

 

Geloof je dat veel zelfs nooit genoeg is? Dan kan je kiezen voor uitdagende prints, zoals flamingobehang, kussens of gordijnen met papegaaiprints of tropische palmboomprints. Steek een accentmuur in zo’n druk patroon om de aandacht op te eisen of lijst een stuk behang in een grote kader om zo per seizoen te kunnen wisselen.

Bron: decoratingcentreonline.co.uk

 

Haal groen in huis

Aloë vera, een cactus, een palmboom, Calathea of vetplant: voorzie je interieur en terras van deze tropische parels om voor een instant vakantiegevoel te zorgen. Voeg er een bananen- of ananasplant aan toe en geef ze een plaatsje tussen je woonaccessoires, kleurrijke kussens en patroontegels. Zo hou je heel de zomer dat vakantiegevoel vast.

Hoe zorg jij voor meer vakantiegevoel in huis?

 

By Rebeca De Dobbelaer

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top