Doorgaan naar inhoud
Statement lampen in huis

Statement lampen in huis

Verlichting moet in de eerste plaats functioneel zijn en elke ruimte in huis van voldoende licht voorzien. Maar ben je toch op zoek naar een opvallende, nieuwe lamp die je interieur letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers zet? Dan hebben wij heel wat inspiratie voor jou in petto om de perfecte statement lamp de show te laten stelen in je eet-, woon- of slaapkamer of hal. Wat zet je waar en hoe zorg je ervoor dat jouw hangend kunstwerk volledig tot zijn recht komt? Op deze manieren springt je verlichting er echt uit!

 

Lampen van natuurlijke texturen

Nu duurzaamheid een steeds belangrijkere rol gaat spelen in onze interieurkeuzes, zien we dat ook duurzame en natuurlijke materialen hun intrede maken in de verlichtingsaccessoires. Zo zorgen rotan, bamboe en zeegras als natuurlijke materialen voor verweerde en bohemien lampenkappen. Door de manier waarop ze samengebonden of gevlochten zijn, zorgen ze voor een speels lichtinval in huis en creëren ze telkens opnieuw een ander schaduwspel op je plafond en muren. Vind je dit te druk? Gebruik dan een spotje in dit type lampen in plaats van een gewone gloeilamp.

Bron: Decoradore

 

Futuristische lampen

Als je ergens een statement mee kan maken, dan zijn het wel lampen met een futuristisch tintje. Hang een opvallende lamp boven je aanrecht of boven de eetkamertafel en kies voor materialen als koper of messing zodat de lamp ook het omgevingslicht extra weerkaatst. Opteer voor bolvormige elementen of open armaturen om het geheel wat zachter en warmer te maken.

Bron: Sebastian Erras

 

Mixen en matchen

Verschillende hanglampen van diverse materialen met elkaar combineren past eerder in een kantoorruimte of eet- en woonkamer dan in de slaapkamer. Door de texturen en verschillende lengtes creëer je een rijk effect. Doordat de lampen dicht op elkaar hangen, schijnen ze vooral naar beneden. Integreer ook een paar open exemplaren in je verzameling die ook langs de zijkant en naar boven toe licht geven om je hele ruimte uiteindelijk in het licht te laten baden. Zo vermijd je dat je een zeer centraal lichtpunt hebt en de rest van je kamer in duisternis gehuld wordt.

Bron: Office Snapshots

 

By Rebeca De Dobbelaer

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top