Doorgaan naar inhoud
Thuis op vakantie dankzij een mediterraan interieur en exterieur

Thuis op vakantie dankzij een mediterraan interieur en exterieur

Het Zuiden staat gekend voor een geweldige levensstijl met urenlang tafelen en zalig genieten van de warmte. Zou jij kunnen wennen aan het mediterrane leven? Haal deze stijl dan bij je in huis, zodat je elke minuut kan genieten van je eigen woning en je je op vakantie kan wanen. Het samenspel van vreugdevolle gevoelens, warmte en een langzamer levenstempo brengt geluk in je leefgewoontes.

 

Eén met de omgeving

Wij kennen het Zuiden vooral van vakanties en een aangename manier van leven. Er is echter meer dan dat: de manier van leven wordt beïnvloed door afwisselende landschappen, een rijke geschiedenis en een aangenaam en warm klimaat. Huizen die in de gebieden rond de Middellandse zee worden gebouwd, worden zo ontworpen dat ze heel veel uit de omgeving halen. Marmer en terracotta worden ontgonnen en zo gevormd dat ze in het alledaags leven kunnen worden gebruikt. De leefruimtes maken weinig onderscheid tussen binnen en buiten. Er wordt voldoende schaduw voorzien voor de heetste dagen. Het leven staat in teken van de omgeving en woningen worden dan ook één met die omgeving.

Pinterest

Een interieur onder de Zuiderse zon

Toonaangevende terracotta kleuren 

In het Zuiden zijn warme kleuren overal aanwezig. Ook in het Marokkaans interieur kan je daar niet buiten. Door een muur in zo’n warme tint te schilderen, dompel je je interieur meteen in een gezellige sfeer. Het effect wordt nog beter als je nog wat vegen zichtbaar laat, voor een extra authentiek uitzicht. 

Diepgroene kleuren combineren zeer goed met deze terracotta tinten. Planten als cactussen, olijfbomen of agaves combineren dan ook heel mooi in een mediterraan interieur. 

Pinterest

Rotan en zachthout 

Door natuurlijke materialen en tinten te gebruiken kan je een fijne plek creëren waar een echt vakantiegevoel heerst. Rotan en zachthout zijn de ideale materialen om een mediterrane setting te ontwikkelen in een woning. Voorwerpen mogen imperfect zijn, want handwerk is eigen aan deze regio.

Deze Flora fauteuil, geweven uit natuurlijke materialen, is iets lager en langer van design, wat de gebruiker ertoe aanzet om languit te relaxen. Je gaat zo vanzelf op een langzamer tempo leven als je thuis bent! Een gevlochten mand past ook perfect in een mediterraan interieur.

Qua hout wordt vooral eik naar voor geschoven. Dit natuurlijk materiaal zorgt meteen voor een tropisch vakantiehuisgevoel.

 

Mediterraan exterieur 

Pinterest

Beschutte plekken 

Een terras of andere buitenruimte is van groot belang. Op de heetste dagen met een ongenadig sterke zon is schaduw meer dan welkom. Met de juiste beschutting kan je een zalige geborgen plaats creëren. Een zeil geeft ook steeds een speels effect.

Pinterest

 

By Lien Egghe

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top