Doorgaan naar inhoud
Tips & tricks bij het kiezen van raamdecoratie

Tips & tricks bij het kiezen van raamdecoratie

De dagen worden weer korter en de avond valt alweer sneller, je kruipt wat vaker in de zetel en maakt het gezellig in huis. Dan komt mooie, stijlvolle raamdecoratie van pas om pottenkijkers buiten te houden. Twijfel je nog welke gordijnen of raamdecoratie het best aansluiten bij jouw noden en stijl? We loodsen je hier door het hele aanbod aan mogelijkheden.

 

De klassieke gordijnen

Het klassieke gordijn wordt het vaakst gekozen wanneer mensen op zoek gaan naar de geschikte raamdecoratie. Doorgaans kan je uit drie plooien kiezen: enkel, dubbel of een driedubbele plooi, afhankelijk van de sfeer die je in huis wil creëren. Met een enkele plooi heb je iets minder stof nodig en creëer je instant een rustige, minimalistische en moderne uitstraling. Kies je voor een dubbele plooi, dan breng je ongetwijfeld meer luxegevoel in huis. 

Bron: Woonmooi

 

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn geschikt voor elk interieur. Naast hun moderne en elegante look zorgen ze voor meer isolatie en een betere akoestiek in je woning. Aan de hand van baleinen die op regelmatige afstand van elkaar geplaatst worden, kan je de gordijnen optrekken als een strak pakket. Vouwgordijnen zijn er in alle motieven en kleuren waardoor je deze raamdecoratie perfect kan aanpassen aan je interieur en smaak. Wel reken je best steeds op een speciaalzaak wanneer je deze stuks op maat laat maken.

Bron: Woonbasis

 

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn de ideale partner in crime wanneer je fel zonlicht en pottenkijkers buiten wil houden. Er bestaan heel wat verschillende types rolgordijnen, maar elke variant maakt gebruik van een roldoek die met montagevoeten op het raamkozijn wordt bevestigd. Bij cassetterolgordijnen kan je het roldoek netjes laten wegwerken zodat de uitstraling iets chiquer oogt. Voeg zeker ook een verduisterende coating toe aan je rolgordijnen in slaapkamers of kinderkamers om zo de zon ’s morgens vroeg zeker buiten te kunnen houden. Wil je je rolgordijnen een nog elegantere toets geven? Combineer dan met rijkelijke overgordijnen.

Bron: Luxaflex

 

Lamellen

Horizontale lamellen geven een romantische toets aan je leefruimte, slaapkamer of badkamer en blijven een tijdloze vorm van raamdecoratie. De lamellen zijn er in alle formaten en stijlen, waardoor je ze makkelijk op je interieur kan afstemmen. Geen fan van horizontale lamellen, dan kan je ook kiezen voor de verticale variant, beschikbaar in kunststof, textiel en aluminium.

Bron: Sunway

 

Paneelgordijnen

Paneelgordijnen – losse, brede en verticale gordijnpanelen die je afzonderlijk van elkaar kan bedienen – brengen je woning op een subtiele manier in Aziatische sferen. Voor paneelgordijnen wordt de pap immers gehaald in het mooie Japan. De grote troef van paneelgordijnen zijn de talrijke toepassingen. Zo worden ze niet enkel als verduisterende gordijnen gebruikt om inkijk te voorkomen, maar worden ze ook gebruikt om kamers op te delen in kleinere ruimtes, waardoor ze nog meer functioneel nut krijgen.

Bron: Home Depot

 

Houten shutters

Meer authenticiteit en duurzaamheid in huis? Kies dan voor houten shutters. De authentieke houten panelen zorgen voor instant gezelligheid in huis en creëren in geen tijd een meer landelijke en romantische sfeer. Bovendien kunnen ze als zonnewering gebruikt worden. Hou er wel rekening mee dat deze raamdecoratie wel wat onderhoud vraagt. Zo moet je het hout op tijd en stond behandelen om de schoonheid ervan te bewaren.

Bron: The Shutter Store

 

Raamfolie

Raam- of glasfolie is een dunne folie die op de binnenzijde van het raam bevestigd wordt, vaak omdat er te weinig ruimte is voor grote gordijnen. Maar raamfolie heeft meer functies dan dat. Zo zorgt inkijkwerende folie ervoor dat niemand zomaar in jouw woning kan binnenkijken zonder dat je aan natuurlijk daglicht moet inboeten. Kies voor een egale, matte raamfolie of een folie met een origineel patroon of een houtmotief. Daarnaast loont het ook de moeite om te investeren in zon- en warmtewerende folie. Zo hou je tijdens een hittegolf de grootste warmte buiten en kan je genieten van een koel binnenklimaat in huis. Twee extra troeven: glasfolie is enorm onderhoudsvriendelijk en je kan het makkelijk zelf aanbrengen en verwijderen.

Bron: Styling ID

 

By Rebeca De Dobbelaer

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top