Doorgaan naar inhoud
Tover je badkamer om in een echte wellness

Tover je badkamer om in een echte wellness

Een badkamer is de ideale ruimte in huis om lekker te kunnen ontspannen. Een ruime inloopdouche, heerlijk geurende zepen en een (bubbel)bad geven je instant het gevoel van een wellness en doen je wegdromen, ver weg van stress en dagelijkse beslommeringen. Wil je dat ultieme wellnessgevoel ook in je eigen huis creëren? Van stoombad tot sauna en bubbelbad, er zijn talrijke mogelijkheden voor een spa in je badkamer.

Eenheid en balans  

Het belangrijkste kenmerk van een spa en hotelbadkamer: de rust en stilte. Badkamers op hotel en in een wellness zijn vaak erg sober ingericht, heel clean en ruim. Die eenheid en soberheid zorgt ervoor dat een ruimte niet alleen groter aanvoelt, maar biedt ook een rustige basis zodat je optimaal kan ontspannen. Haal onnodige meubels en accessoires weg, berg rondslingerende handdoeken en talrijke flesjes zeep en shampoo op in mooie opbergdozen en toiletzakken zodat je badkamer meteen een pak aangenamer oogt. Integreer in je opgeruimde badkamer ook meer wit: witte tegeltjes, een witte muur,... Deze eenheid zorgt voor nog meer rust.

 
@casagentiana

Badder erop los 

Niks zo rustgevend en fijn als na een lange werkdag een heerlijk ontspannend bad kunnen nemen. Wil je van je bad de eyecatcher van je badkamer maken? Kies dan voor een vrijstaande bad waar je omheen kan lopen. Glamour gegarandeerd. Wie graag nog een stapje verder gaat en een extra touch toevoegt aan al die ontspanning, kan de puntjes op de “i” zetten met een bubbelbad. Je hebt er met verschillende mogelijkheden en in diverse prijscategorieën. Zo is er voor elk wat wils.

Touch of green 

Meer sfeer in je badkamerinterieur? Daarvoor heb je enkel een vleugje groen nodig. Ga op zoek naar een paar mooie planten die makkelijk kunnen overleven in de vochtigste ruimte van het huis en speel met grote en kleine planten: een aloë vera, lepelplant of toch liever een vrolijke pannenkoekenplant? De mogelijkheden zijn eindeloos. Plaats je planten in leuke hangers of in feestelijke potjes voor het ultieme spagevoel.

 

Spiegels

Een kleine badkamer oogt in geen tijd een pak groter en luxueuzer door er een mooie, grote spiegel in te plaatsen. Het licht wordt weerspiegelt, wat zorgt voor een nog meer zen gevoel en de ruimte lijkt op slag ruimer. Zorg voor een uniek exemplaar als je een statement wil maken. Denk maar aan een ronde spiegel, eentje aan metalen hangers of een vintage exemplaar dat je op de rommelmarkt op de kop kon tikken.

Fris en fruitig 

Elke badkamer heeft een instant spagevoel als ze er niet aftands en afgeleefd uit ziet. Geen budget om je hele badkamer in een nieuw kleedje te steken? Dan helpt het om de kranen, douchekop en de toiletbril op te frissen en te vervangen door een nieuw exemplaar. Ook door enkele handdoeken toe te voegen in een rijkelijke stof, breng je het hotelkamergevoel naar je eigen huis.

Luxueuze douches 

Een inloopdouche met regendouche moet zowat het ultieme wellnessgevoel naar je woning brengen. De zachte druppels voelen aan als een zomerse regenbui. Investeer ook in een toestel met massagestralen of infraroodfunctie indien je maximaal genot wil halen uit je douche en je nog kwieker en energieker wil voelen.

Een sauna als kers op de taart 

Heb je veel ruimte in je badkamer? Dan haal je de echte wellnessbeleving in huis met een sauna of stoombad. Deze toestellen zijn ideaal voor de luchtwegen, bloeddoorstroming en goed voor de huid. Is je badkamer niet groot genoeg, dan kan je een sauna eveneens in een aparte ruimte voorzien.

Wat zou van jouw badkamer een echte spa maken? Wat ontbreekt er nog bij jou?

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top