Doorgaan naar inhoud
Trend: droogbloemen in je interieur

Trend: droogbloemen in je interieur

Duurzame en natuurlijke producten in huis zijn terug van weggeweest. Een frisse bos bloemen fleurt dan ook in geen tijd jouw interieur op. Maar heb je al eens gedacht aan de trend van het moment? Droogbloemen schudden immers langzaam maar zeker hun stoffig imago van zich af en zijn een elegante en hippe toevoeging aan jouw binnenhuisinrichting. Maar hoe stijl je deze kwetsbare bloemen en waar geef je ze het plekje in je interieur dat ze verdienen?

 

Bloemen drogen

We beginnen bij het begin. Je kan droogbloemen kant-en-klaar in elke interieurwinkel kopen. Ben je een handige Harry en wil je zelf aan de slag gaan, dan kan je ook zelf een prachtig veldboeket drogen. Hoe? Kies je favoriete bloemen en planten uit, liefst met felle kleuren voor een leuk effect. Haal de overbodige blaadjes weg en bind de bloemen aan elkaar met een elastiekje. Hang ze vervolgens ondersteboven op een droge en warme plek waar het schemerdonker is. Op die manier blijven de  kleuren mooi bewaard. Of leg ze tussen een oud (telefoon)boek. Na ruim een week heb je een prachtig gedroogd boeket.

Bron: festivalbrides.co.uk

 

Droogbloemen stylen

Gedroogde bloemen kan je op verschillende manieren stylen in je interieur. Droogbloemen zijn van zichzelf al prachtig maar door ze te gaan inlijsten, in stolpen te stoppen of door ze te gaan combineren met andere planten zorgen ze net voor een extra touch in huis. Wij zetten alvast enkele inspiratie-ideetjes op een rijtje.

 

Stolpen

Tover je droogbloemen om tot een klein kunstwerkje met de hulp van een glazen pot of stolp. Neem enkele takjes en kleinere bloemen uit je boeket en decoreer deze in een pot die je op een wandplankje of in je kast zet. Of verzamel enkele droogbloemen onder een stolp voor een meer gesofisticeerd effect in huis.

Bron: furniturechoice.co.uk

 

Inlijsten

Je boeket met droogbloemen op een originele manier integreren in huis doe je door deze in te lijsten. Plaats het volledige boeket in een grote lijst of selecteer enkele kleinere takjes en bloemen binnen hetzelfde kleurenpakket. Mix texturen en zorg voor balans tussen de kleuren, plaats alles in een mooie doorkijklijst of kader en plaats dit op een dressoir of rek aan de muur.

Bron: Picture Here

 

Vazen en flessen

Wil je je boeket graag bij elkaar houden omdat je bloemen mooi op elkaar zijn afgestemd? Dan kan je kiezen voor een mooie vaas. Bij voorkeur eentje waarin de kleuren van je boeket terugkeren voor een harmonieus, stijlvol en tegelijk trendy geheel. Wil je het iets simpeler en minder bombastisch? Haal dan enkele takken uit het boeket - zoals riet of gedroogde palmbladen - en plaats deze in een mooie, transparante fles.

Bron: thisminimalhouse.com

 

In een rieten mand

Geen zin in vazen, stolpen of lijsten, dan kan je ook een rieten mand of tas gebruiken om je bloemen te decoreren. Kies een leuke locatie in de woonkamer voor je mand, of hang je tas aan de muur op een mooie plek als een echte eyecatcher. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Bron: Vialpintero

 

Onderhouden

Droogbloemen kunnen – in tegenstelling tot een vers boeket ruikers – best lang meegaan. Maar je wil natuurlijk zo lang mogelijk van je boeket droogbloemen genieten. Hou droogbloemen vooral uit de zon om de kleur zoveel mogelijk te behouden en ervoor te zorgen dat ze niet verder uitdrogen. Zorg er eveneens voor dat je de bloemen op een veilig plekje in je huis tentoonstelt. De bloemen en blaadjes zijn kwetsbaar en lossen snel waardoor je interieurpareltje er al snel minder mooi uit gaat zien.

 

By Rebeca De Dobbelaer

Vorig artikel Zo creëer je een strandhuis gevoel in je huis
Back to the top