Doorgaan naar inhoud
Woon eens in het interieur van een bekende architect

Woon eens in het interieur van een bekende architect

Heb je altijd willen weten in wat voor een interieur bekende architecten zelf wonen? Wij zochten het voor je uit! Laat je inspireren door échte architectenwoningen en onze ‘shop the look’ interieurinspiratie!

Warm eclectisch zoals Alvar Aalto

Aalto is een Finse architect die tijdens zijn huwelijksreis naar Italië gefascineerd raakte door het Middellandse Zeegebied, dienst cultuur en levensfilosofie. Zijn beroemdste werken zijn waarschijnlijk de Aalto vaas (look it up!) en zijn schetsen voor wat nu de bekendste kruk van Ikea is geworden: de Frosta.

Warmte, menselijkheid en ‘gesamtkunstwerk’ (een samenspel van kunsten) vatten Aalto’s werk perfect samen. Hij liet ruimtes in elkaar overvloeien en was ingenieus in verschillende materialen door elkaar te gebruiken.

 

De stijl van Aalto bij Furnified

Om Aalto’s stempel op je interieur te zetten, gaan we op zoek naar materialen en ontwerpen die op het eerste zicht met elkaar clashen, maar eigenlijk best goed – om niet te zeggen: voortreffelijk – bij elkaar passen.

Shop the look: de zetel

Classy and sassy, dat is deze nachtblauwe fauteuil in velvet. De combinatie van het materiaal met de gouden afwerking maken van dit meubel een heus statement piece in je interieur en meteen een solide basis om op verder te bouwen.

Shop the look: de dressoir

De rotan uitvoering van onze Oskar dressoir geeft je interieur een instant bohemian toets, een knipoog naar die lang vervlogen tijden aan de Middellandse Zee. Een warme vibe en de perfecte mix ’n match met de sofa van daarnet.

Shop the look: accessoires

Afwerken doen we met deze prachtige spiegel in teak. De donkere kleur van het kader rond de spiegel en zijn rechte vorm voegen een robuuste look toe aan het geheel. Een tip: hang de spiegel niet op, maar laat hem tegen een muur staan. Zo blijven de meubels in de ruimte met elkaar verbonden.

 

Licht en luchtig zoals John Pawson

De Engelse architect en ontwerper John Pawson is een simpele jongen. Toch wat zijn ontwerpen betreft. Geboren in 1949, draait hij vandaag nog altijd mee aan de wereldtop, met namen als Martha Steward en Calvin Klein in zijn klantenbestand.

Pawson houdt van sobere elementen en haalt inspiratie uit het monnikenleven, kiest voor simpele kleuren en ogenschijnlijk eenvoudige designs.

 

De stijl van Pawson bij Furnified

Pawson in huis halen doen we door bij elk meubelstuk te kiezen voor rust. Zachte kleuren, simpele designs en weinig franjes, dat herkennen we volop in onze collectie. Off we go!

 Shop the look: dressoir

Als less is more aanvulling op de sofa gaan we voor een prachtige, elegante maar ook praktische dressoir: de Oskar in eik. Ook handig als TV-kast, want dankzij de 3 opbergruimtes, verstelbare planken en slim bedachte snoeropeningen steek je alles wat je niet wil laten zien – maar wel nodig hebt voor een fijn avondje TV – makkelijk weg.

Het lichte hout past wonderwel bij de sofa en met een lamp op de kast of een schets erboven geef je je John Pawson lookalike interieur een eigen schwung.

Shop the look: de stoel

De warmte en de rust trekken we door in de eetkamer. Zet een Charles rond je eetkamertafel en je avond kan niet meer stuk. Het rotan vlechtwerk geeft de stoel de twist die hij nodig heeft en het stoffen zitvlak sluit mooi aan bij de sofa.

 

Mid-century chic zoals Philip Johnson

Met Philip Johnson keren we terug naar de jaren ’40 van de vorige eeuw. Tijdens zijn studies kunstgeschiedenis reisde Johnson naar Europa en werd hij er verliefd op de bouwstijl. Terug in Amerika verzamelde hij een groep gelijkgezinden en architecten waar hij naar opkeek (zoals Mies van der Rohe) om zich heen. Onder invloed van hun werk bepaalde hij mee de definitie van postmodernistische architectuur en bedacht hij de ‘International Style’.

De stijl van Johnson bij Furnified

Mid-century chic kan je eenvoudig samenvatten als platte daken, strakke lijnen en veel glas. Binnen is hout prominent aanwezig.

Shop the look: dressoir

Zeg je hout, dan denken we aan onze dressoir Oskar, deze keer in teak. De twee schuifdeuren houden de look strak en de lage bouw van het meubel geeft de rest van je ruimte genoeg adem.

Shop the look: sofa

We blijven in de houttinten en kiezen voor Sofa Stan als eyecatcher. Het cognac sluit perfect aan bij de dressoir en geeft voldoende plaats aan je bubbel of bezoek, of gewoon jezelf.

Shop the look: de salontafel

Naast hout is glas een materiaal kenmerkend voor mid-century chic. Enter: salontafel Kate. Dit ronde exemplaar met een glazen blad bovenaan en een marmeren blad onderaan zorgt voor de ideale afwerking van deze ruimte. Nog een koffietafelboek of een vaas met droogbloemen en Johnson zou tevreden zijn!

 

Auteur: M.AH.L.

Vorig artikel Gespot: Furnified favorieten in Taboe
Volgend artikel Binnenkijken bij Lindy: een appartement in mid-century modern stijl
Back to the top